tirsdag 23. juni 2009

Ingen får igjen på skatten!


Skatteoppgjørene begynner å bli klare, og kemnerkontorene har begynt å sende tilbake penger til de som har innbetalt for mye.

Den tabloide ”Så mye får vi igjen på skatten” irriterer meg like mye hvert år. Den gir inntrykk av at kemnerne, etter en for lang lunsj med litt godt i glasset (nei, unnskyld, det var kanskje Norsk Tipping som hadde slike vaner?), har bestemt seg for å legge smørsiden til og sende noen ekstra kroner til likvidsvake nordmenn slik at de kan kose seg litt ekstra i ferien.

Slik er det selvsagt ikke. Får du penger fra kemneren de nærmeste ukene, skyldes det veldig enkelt at du har innbetalt for mye i løpet av 2008. Og har du batterier i kalkulatoren og en vanlig oversiktlig økonomi, så har du også lenge visst nøyaktig hvor mye for mye du har innbetalt.

Den gode nyheten er at med 3,6 % rente har det nok vært lønnsomt å investere pengene hos kemneren snarere enn i aksjemarkedet.

Men det viktigste er at om vi får en borgerlig regjering etter valget, vil de aller fleste betale mindre skatt i 2010 og fremover. Men altså, å betale mindre skatt betyr ikke at du vil få igjen mer på skatten(!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar