fredag 8. mai 2009

Høyre må ha en tydelig skatteprofil

Nedenfor står mitt innlegg som jeg holdt til beretningsdebatten på landsmøtet i dag:

I Haugesund 13. april 1989 sier Jan P. Syse i sin tale til Landsmøtet følgende: Med Arbeiderpartiet i regjeringskontorene er flere uten arbeid, flere med utrygge arbeidsplasser, flere som ikke kan leve på sin lønn, flere som sliter med å betale regninger, skatt og renter, flere som må be om hjelp fra det offentlige.

Og kjære landsmøte, vi kan bare konstatere at Arbeiderpartiet har greid det igjen!

Dette landet trenger nå en regjering som kan ta nye og modige skritt for å sikre at flere arbeidsplasser skapes. Og lønnsomme arbeidsplasser skapes, de vedtas ikke.

For venstresiden er det skattenivået vi har på et gitt tidspunkt alltid det riktige. Tanken på å redusere skattenivået er alltid uansvarlig, usolidarisk og uaktuelt. Uansett nivå. At lavere skattesatser iblant gir høyere inntekter til staten, avviser de med sukk og hoderisting.

For Høyre må utgangspunktet alltid være å finne det nivået og den strukturen på skatter og avgifter som ivaretar våre fellesskapsløsninger uten å frata den enkelte og familiene mulighetene for å forsørge seg selv og sine etterkommere, og uten at initiativ, entreprenørskap og næringsutvikling kveles.

Denne helgen har vi muligheten for å vedta en profil i skatte- og avgiftsspørsmål som gjør at det er vi som er de systemkritiske, at det er vi som representerer alternativet til dagens regjering, og at det er vi som har den beste politikken for å skape nye arbeidsplasser.

Finansminister Halvorsen sa 1. mai at det nå gjelder å vise solidaritet med de arbeidsledige. Solidaritet er viktig, men en ny jobb ville de antageligvis sette enda mer pris på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar