mandag 23. november 2009

La oss sende regningen for vårt sykefravær til våre barn. Det har de fortjent!


Jens Stoltenberg vil ha ned sykefraværet. Det er ikke overraskende. I 2001 var sykefraværet 5,7 %. I andre kvartal i år var det 7,1 % (6,8 i samme kvartal i fjor.)

Vi får det bedre og bedre, og blir sykere og sykere.

Og selv om det er slik at vi er blitt sykere, (jeg tror ikke det) så må vi gjøre noe med sykelønnsordningen fordi kostnadene rett og slett blir for store.

Ved første øyekast ser det ut til at Jens låner alle argumentene fra Høyresiden. Det gjør han ikke. Han låner argumentene fra Finansdepartementet. Jens er en rasjonell sosialøkonom som kun har som mål å holde kostnadene i sjakk innenfor hva som er politisk mulig. Jens er ingen visjonær!

Uansett, ethvert forslag som kan bidra til å redusere sykefraværet bør ønskes velkommen, uansett hvor forslaget kommer fra.

Men så lenge de som blir syke (reell eller i viljen) slipper å ta noe av regningen direkte (indirekte betaler vi alle over skatteseddelen) får vi aldri de store endringene. Før eventuelt statskassen er tom, men det er så mange år til, at da er det våre barns problem. Og det er jo ikke noe problem, er det vel? (I-R-O-N-I)

1 kommentar:

  1. Norge har Europas beste (lettest tilgjengelige) trygdesystem, Norge har Europas høyeste sykefravær, men Nordmenn er ikke sykere (har ikke dårligere helse) enn resten av Europeerne. Dette synes å være ett enkelt regnestykke.
    Jens vil nå at vi fortsatt skal ha det beste trygdesystemet, men vi må ikke bruke det.....

    SvarSlett