mandag 3. august 2009

Sp hate Oslo

Senterpartiet vil sette et tak på 40 000 statlige arbeidsplasser i Oslo, noe som tilsvarer dagens nivå. Dette begrunnet i behovet for arbeidsplasser i distriktene. Dette å lese på dn.no i dag.

Dette er, for å si det forsiktig, å starte i feil ende. Statlige arbeidsplasser er vel ikke ment å være arbeidsmarkedstiltak?

Riktig ende er å spørre seg:
1. Hva skal staten holde på med?
2. Kan oppgavene løses på et lavere nivå?
3. Hvordan kan vi effektivisere?
4. Er det noe som kan gjøres helt eller delvis av private aktører?

Først når dette er besvart og man har konkludert at man må utvide antallet statsansatte, kan man begynne å diskutere lokalisering.

Jeg har intet imot at noen av statens menn og kvinner er lokalisert i Bodø eller i Larvik. Men jeg er veldig imot at staten og øvrig offentlig sektor vokser ukritisk fordi vi (på kort sikt) har råd til det.

1 kommentar:

  1. Medietilsynet til Fredrikstad er fornuftig - der er jo der Harald Zwart kommer fra - men hvorfor la en viss Victor N. Post og teletilsynet til Lillesand når 90% av de selskapene de skal ha oppsyn med forblir i Oslo? De må jo bruke en halv dags reise hver vei når de skal på møter med Telenor, Netcom eller Departementet.

    (Ja for departementene kan man visst ikke flytte, selv om det er masse plass på f. eks. Røros å bygge Regjeringsvartalet II på).

    SvarSlett