onsdag 5. august 2009

Jens ER tydelig!


Regjeringen ved Stoltenberg gikk i går ut og sa at den ”følte seg trygg på” at de ikke vil øke skattene i den neste fire års perioden.

Velgere som er opptatt av verdiskaping i privat sektor føler seg nok neppe like trygge. Det er jo en svært uforpliktende formulering, og ligger ganske nært ”kanskje”.

Det man likevel kan være HELT trygg på når regjeringen sier at skattenivået minimum skal opprettholdes, er at regjeringen:
- IKKE vil gjøre noe for å modernisere offentlig sektor. (Begrunnelse: Vi har jo penger nok til å finansiere den slik den er.)
- IKKE vil gjøre noe for å forenkle skjemaveldet. (Begrunnelse: Vi har jo lav arbeidsledighet, og de jobbene som forsvinner i privat sektor trenger vi i offentlig sektor.)
- IKKE vil gjøre noe med sykelønnsordningen. (Begrunnelse: Vi har råd til å ha 700 000 arbeidsføre personer hjemme i sofaen.)
- Fortsatt vil favorisere utenlandsk og statlig eierskap gjennom å opprettholde formueskatten. (Begrunnelse: Statlig eierskap er best.)

Jeg leser i avisene i dag at ekspertene mener at Jens var utydelig på hva han vil for de neste fire årene. Jeg synes han var veldig tydelig!

2 kommentarer:

  1. Jens er tydelig, han.
    Når man skal "føle seg trygg" skal man det.
    Det er langt derfra til et kanskje. Bare spekulasjon fra din side dette.

    Derimot er punktene dine nydelige!

    Erna er utydelig. På spørsmål fra Aftenposten klarte hun ikke nevne en enkelt sak som er den viktigste for Høyre. Igjen er Jens klar "Arbeid til alle". Selv om alle vet det er utopi er det klart og et flott mål.

    Jeg er en skuffet Høyrevelger. Utydelige og dere lar åpenbare sjanser gå fra dere. Passive. Og det er ikke måten å drive på.

    Kan noen av dere spørre Jens eller Kristin i kommende debatter dette spørsmålet ?

    Jens og Kristin har slaktet det de kaller det frie kapitalistiske system. De har sagt at det er grunnen til krisen vi er i og at det er et bevis på at markedet feiler.
    Om dette stemmer - Hvorfor økte da denne regjeringen andelen av sparepengene våre i aksjer fra 40 til 60% ?
    Hvorfor putte mer penger inn i et marked man ikke har tiltro til ?

    Jeg håper slike spørsmål og andre litt mer agressive spørsmål vil få folk til å vokne for Høyre igjen.

    SvarSlett
  2. Takker for dine tilbakemeldinger og refleksjoner. Jeg lover å gjøre mitt!

    SvarSlett