tirsdag 18. august 2009

”7 av 10 bestemmelser for næringslivet kommer fra EU!”


Bedriftskanalen Oslo Høyres frokostmøte med Nikolai Astrup i dag ble en engasjert seanse.

Astrup presenterte de viktigste grepene som Høyre vil gjøre i regjering for å bedre rammebetingelsene for næringslivet innenfor skatt, byråkrati og sykefravær.

Venstresiden snakker mye om behovet for å skape et grønt næringsliv, men Astrup påpekte at disse bedriftene krever like gode og forutsigbare rammevilkår som tradisjonelle bedrifter. Den nåværende regjeringen har således ingen god politikk for å skape nye grønne bedrifter.

”Og formueskatten fører til at nye bedrifter som ”Spotify”, med høy verdi og små inntekter, ikke ville blitt etablert i Norge. Og det er jo denne typen bedrifter som er en viktig del av morgendagens næringsliv”, sa Astrup og fortsatte:

”Jeg forstår heller ikke hvorfor regjeringen mener at det er bedre for arbeidstakerne at bedriftene eies av utlendinger heller enn av Nordmenn. Det er jo det som er konsekvensen siden utlendingene slipper formueskatten”.

30 % av Norges voksne innbyggere (ca 800 000) står utenfor arbeidslivet. Her har Høyre kommet med flere utspill de siste dagene, og Astrup argumenterte for at graderte sykemeldinger må være regelen, og at 100 % sykemelding må være unntakene.

Og om forenkling:
”Vi har tidligere hatt et slagord om at ett av fem skjemaer i det offentlig byråkratiet skal vekk med Høyre i regjering. Det er et godt slagord som vi bør hente frem igjen. Systemet er til for dere, og ikke motsatt”, sa Astrup.

Og selvsagt måtte EU forkjemperen også påpeke at 7 av 10 bestemmelser for næringslivet kommer fra EU.

I innleggene fra deltakerne var man opptatt av sykefraværet, Innovasjon Norge og hvordan Høyre kan og bør presentere sin skattepolitikk på en best mulig måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar