torsdag 2. juli 2009

Skattelettelser og skattelettelser er to ulike ting!


Frps Ulf Lerstein sier i dag at de ser for seg skattelettelser i størrelsesorden 50 milliarder dersom de får bestemme alene. Frisk og spennende vil sikker endel si, og noen pene medieoppslag har de også fått. (Og selvsagt de vanlige kommentarene fra venstresiden som er av så rituell karakter at de ikke fortjener å bli gjengitt.)

Mitt anliggende er følgende: Høyre skal ikke konkurrere med Frp i å kunne skilte med det største tallet i samlede skattelettelser! Totalbeløpet er nemlig mindre viktig enn å diskutere hvilke skattesatser som skal reduseres (eller fjernes), og på hvilke områder. Det er jo slik at statens inntekter øker når noen (overraskende mange!) skattesatser reduseres. Litt enkelt sagt, fordi det totale aktivitetsnivået øker når staten ikke stikker av med hele gevinsten.

Det Norge trenger nå er en struktur og et nivå på skattene som sikrer at arbeidsplasser skapes i privat sektor snarere enn avvikles.

Lavere skatt er svært viktig. Men skattelettelser og skattelettelser er to ulike ting. Derfor er praten om totalbeløpet en liten avsporing fra de mer viktige skattediskusjonene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar