onsdag 8. juli 2009

Kom ut av skapet Reiten!


Evind Reiten spår norsk industridød i Aftenposten i dag. En kortsiktig nedgang pga. finanskrisen og deretter en endelig død fordi industrien blir skviset ut av offentlig sektor. Og det helt uten politisk debatt, hevder Reiten.

Det siste er ikke riktig, og sier nok noe om at han kanskje ferdes mye i sosialdemokratiske kretser etter at hans (tidligere?) parti, Senterpartiet, meldte seg inn der.

Når det gjelder hans hovedanliggende, så støtter jeg det fullt ut. Norge er i en svært gunstig situasjon, og vi kan i en periode klare oss med lite industri og generelt en liten privat sektor. MEN det er en elendig gave å gi våre etterkommere! De betyr jo at de må starte på scratch når oljeformuen er spist opp.

For meg er dette en sak hvor Høyres politikk skiller seg fra alle øvrige partier. Jo da, også de øvrige borgerlige partiene har en anstendig næringspolitikk. Forskjellen er at Høyre er det eneste partiet som i tillegg også har en politikk for unngå nettopp at en stor offentlig sektor fortrenger den private. Ta Frp; med deres politikk vil offentlig sektor ese ut om man skala tro dem på det de lover innenfor samferdsel, helse, eldreomsorg, forsvar etc.

OK, så har jeg ingen saklig grunn for å hevde at Reiten stemmer Høyre. MEN jeg har en klar formening om at han bør stemme Høyre dersom han mener alvor med sine bekymringsmeldinger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar