søndag 9. august 2009

Vi trenger flere eiermiljøer i Norge!

Aftenposten skriver lørdag om den unge bedriften Children`s House, som måtte kansellere en stor kontrakt og permittere to av de fire ansatte.

Hovedgrunnen er bankenes nye utlånspraksis i kjølevannet av finanskrisen. Penger er blitt dyrt – veldig dyrt. Mange mener at denne nye praksisen vil føre til at en rekke levedyktige bedrifter må legge ned.

Så da er spørsmålet, hva kan vi gjøre? Jo, vi kan, som Høyre har foreslått, redusere bedriftsbeskatningen og redusere arbeidsgiveravgiften. (Noen vil sikkert hevde at vi kan snakke til bankene også, men det er smått naivt, slik vi har organisert vårt bankvesen i Norge. Bankene står som kjent fritt til å fatte både gode og dårlige beslutninger.)

Men det løser jo ikke problemet med mangel på kapitaltilgang. Og for meg er denne saken atter en påminnelse om at vi trenger flere potente eiermiljøer i dette landet som kan stille med risikokapital. I dag er pengene konsentrert på for få hender, med staten som en virkelig kjempeneve.

Men for å få det til trenger vi en ny regjering og en ny politikk. Banksjefene kan vi ikke fjerne, men regjeringssjefen kan vi med letthet gir et tupp i r…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar