torsdag 3. desember 2009

Helseopportunisten Liselott Kilaas


Fagforbundets leder Jan Davidsen var forrige uke ute og mente at private helseforetak ikke skulle kunne betale ut utbytte. (Et helt dustete og ulogisk forslag selvsagt.)

I dagens utgave av Finansavisen er Adm. direktør i det private helseforetaket Aleris Norge, Liselott Kilaas, ute og sier at bransjen bør unngå ”svimlende utbytter og skyhøye lønninger”.

Dette smaker av smisk og ren opportunisme. Kanskje for å innynde seg Fagforbundet og dets allierte i et håp om å få flere kontrakter fra det offentlige?

For det første er det få eller ingen private helseforetak som er i nærheten av ”svimlende utbytter”. De fleste jobber hardt for bare å overleve. For det andre er Aleris eid av det svenske Private Equity-fondet EQT (Wallenberg-sværen), og de er veldig langt fra å være i veldedighetsbransjen. Om de ikke har tenkt å ta ut utbytte, har de definitivt målsettinger om å selge med solid (svimlende?) gevinst.

Vi som jobber for at de private helseforetakene skal øke sin markedsandel trenger rederlige ledere som kan fronte bransjen. Dagens oppslag var således ikke særlig konstruktivt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar