lørdag 21. november 2009

Et usannsynlig scenario, men man vet jo aldri


Tenk deg 1,5 til to år frem i tid. Vi er i USA. Obama er ikke lengre enn populær mann. Krigene i Irak og Afghanistan er fortsatt store pengesluk uten løsninger i sikte, helsereformen kokte bort i Kongressen, arbeidsledigheten er skyhøy, og det store budsjettunderskuddet har gjort det nødvendig å øke skattene for den jevne amerikaner. I tillegg opplever amerikanerne at USAs rolle i verden stadig blir mindre viktig, og de liker det ikke.

Velgerne har konkludert med at Obama bare er en vanlig maktpolitiker med uvanlig talegaver.

Inn fra (ytterste) Høyre kommer Sarah Palin med en ”grass root movement” som er skreddersydd for primærvalgene i det republikanske partiet (Hvor ”the winner takes it all” gjelder i mange stater). I starten er det mange som elsker henne, og enda flere som hater henne.

I mangel på bedre alternativer vinner hun frem og utfordrer Obama.

Hun velger en dyktig og moderat Visepresidentkandidat, og evner i løpet av valgkampen å overbevise mange moderate og uavhengige velgere om at bare republikanerne kan få USA ut av krigsmarkene, få skattene ned og få USAs verdensdominans tilbake på plass.

Obama og demokratene tar aldri Palin riktig på alvor, og etter hvert bidrar deres smule arroganse (Obama kan være cocky!) til at velgerne dras mot Palin.

Når valget er over er Palin vinneren!

Hm…..

PS! Jeg tror ikke dette scenariet, men et kort liv i politikken har lært meg aldri å utelukke noe!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar