tirsdag 29. september 2009

Kjære Jens Stoltenberg, gi oss en kompetent næringsminister!


Først må jeg jo gratulere! Høyre ble valgvinner, men du vant valget. Jeg vet derfor at du nå sitter og grubler på hvem som skal få være med til slottet hver fredag og hilse på Kongen. Det å sette sammen en regjering, særlig en regjering med tre partier, er ingen enkel sak. Kompetanse, personlighet, kjønn, parti, alder, bosted etc. Alt teller.

Men kjære Jens Stoltenberg, kunne du ikke la kompetanse være det aller viktigste når du nå velger ny Næringsminister. I dagens regjering har det vært tre næringsministere, Eriksen, Andersen og Brustad. Alle velmenende og erfarne politikere, bevares. Men ingen av dem har fremstått med det engasjementet og den kunnskapen om det private næringslivet som vi må få lov til å ønske oss. Jeg forstår at du må få kabalen til å gå opp, men kan ikke Næringsdepartementet denne gangen slippe å være salderingsposten?

Vi trenger en Næringsminister som blir husket for sitt brennende engasjement for dagens og morgendagens næringsliv. Ikke enda en som huskes for å ha svidd av våre felles midler på skakk-kjørte bedrifter og lite gjennomtenkte joint-ventures.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar